Om oss

På den här sidan ska vi skriva om bilar och vi ska göra det på ett passionerat och initierat sätt. Vi älskar bilen och vi vill att detta ska lysa igenom. Har någon uppfinning förändrat världen på samma sätt som bilen? Vi är beredda att satsa ganska mycket pengar på att det inte finns – åtminstone inom transport. Att sätta sig i en bil, sätta nyckeln i tändlåset, koppla, lägga i en växel och köra iväg: finns det någon känsla som slår detta?

Vi kommer att gå igenom bilar av alla slag och både titta rent historiskt på dessa, men även snegla mot framtiden. Vi är inga bakåtsträvare. Tvärtom: vi ser ett värde i att elbilen håller på att vinna marknaden. Elbilar kommer att göra skillnad, och de som redan nu finns på marknaden lovar mer än gott. Det är dags att fasa ut de fossila bilarna och låta den nya tekniken ta plats. Elbilar är, tvärtemot vad många säger, extremt roliga att köra och komfortabla att sitta i. Det är, för oss, en ren ickefråga. Ska vi lämna över en värld till våra barn så behövs ett byte.

Hur säljer man en bil – och vad ska man tänka på i samband med att man köper en ny? Vi ska ge tips och råd om detta och gå igenom viktiga detaljer som kan göra skillnad för priset. Vi kommer även att skriva om vägen till körkort – hur pluggar man inför teorin, vad ska man tänka på när man kör upp och hur många körlektioner bör man ta innan man är redo?

Här hittar du allt du behöver veta om bilar. Spänn fast dig, nu åker vi. Välkommen!