Kategorier
Bilhandel

Bilhandlare Stockholm – fördelar och nackdelar 

Oavsett om man ska köpa eller sälja en bil så finns det många saker att tänka på. Köper man en bil så bil vill man dels ha en bil som fungerar och som inte går sönder. Dels så vill man, givetvis, också ha ett schysst pris. Samma sak om man säljer bilen. 

Man vill inte se att den direkt efter en försäljning läggs ut på nätet och då för en avsevärt mycket högre summa. Säljer man bilen så vill man också ha en snabb affär där man slipper en massa skambud från köparen. Är detta möjligt? Ja, om man väljer en bilhandlare i Stockholm. 

Många ryggar tillbaka så fort man nämner ordet bilhandlare och tänker att det då handlar om en person som – på något sätt – kommer att lura en. Det stämmer definitivt inte. Det dåliga ryktet gällande bilhandlare är en bild som kommer från USA och andra länder. I Sverige finns det tydliga regler för bilhandlare att följa och även om det finns – som inom alla branscher – oseriösa aktörer så är lejonparten av alla bilhandlare i Stockholm pålitliga och skickliga. Med det sagt så finns det både för och nackdelar med att välja en bilhandlare och här nedan kommer några av dem för dig som ska köpa en bil: 

Fördelar: 

  • Du får en bra bil. Alla bilar som säljs via en bilhandlare är nybesiktigade, servade och kontrollerade genom en saklig värdering baserad på exempelvis modell, tillverkningsår, antal mil och om det exempelvis finns extrautrustning. 
  • Du kan byta in din gamla bil: I samband med att du köper en bil så kan du också byta in din gamla och genom detta få ett bättre pris och en en smidigare affär. Du kan även få hjälp med övrig finansiering då bilhandlare i Stockholm ofta har bra avtal med banker och andra kreditgivare. 
  • Rådgivning. Bilhandlare är experter på att hitta rätt bil till rätt person. Dina behov, krav och önskemål står i centrum! 

Nackdelar: 

  • Högre pris. Den stora nackdelen ligger i att du kan få betala mer pengar hos en bilhandlare än om du köper en bil privat. Ett påslag görs alltid och detta som en naturlig följd av att det handlar om en affärsverksamhet. Sammantaget dock så handlar det inte om många tusenlappar och baserat på alla fördelar så är det definitivt värt det. 

För mer information besök denna hemsida: rcrbil.se