Kategorier
Utbildning

Bilvårdsutbildning för alla

Det kommer alltid att behövas bilvård. Oavsett om det är en bensin- eller elbil så behöver den utvändig och invändig skötsel och på en bilvårdsutbildning lär man sig att göra det på rätt sätt.

Det är mycket som förändras med bilar men det alla bilar har gemensamt är att de har en utsida och en insida som behöver tas om hand. En modern bil är dessutom en stor investering och för att behålla värdet på bilen krävs det att den sköts ordentligt.

Funderar man på att börja jobba med bilvård så är det bra att börja med en heldagsutbildning i allt vad det innebär att ta hand om en bil på rätt sätt. Är man bara intresserad av att sköta sin egen bil på ett professionellt sätt så finns det kortare kurser.

På en bilvårdsutbildning lär man sig att göra en riktig rekond och mycket mer

I den praktiska delen av en bilvårdsutbildning lär man sig grunderna för en bra utvändig tvätt, invändig rekonditionering, polering, våtslipning, vaxning och lackförsegling.

För att kunna göra ett miljövänligt arbete är det nödvändigt att lära sig mycket om de material som används när man tar hand om en bil. Därför handlar utbildningen inte bara om de praktiska momenten utan också om miljökunskap.

Det är numera förbjudet enligt lag att tvätta bilen på gator och i trädgårdar eftersom det kan sprida ämnen som inte är bra för miljön. Därför behöver man förståelse för vilka material man får använda och var man kan stå när man tar hand om bilen som privatperson. Läs mer om bilvårdsutbildning på denna webbsida: bilvårdsutbildning.nu