Kategorier
Utbildning

Gå en handledarkurs i Stockholm

I Sverige får vi lov att börja övningsköra redan när vi är 16 år. Innan vi får lov att börja köra, så måste man gå en handledarkurs i Stockholm. Det gäller både den som övningskör och handledaren.

Kan du knappt vänta på att få börja köra? För här får man ju faktiskt börja köra redan innan man får lov att ta körkortet. Alla gör olika för att ta körkortet, en del kör endast på körskolan medan andra även kör privat. Det finns fördelar med att kunna köra privat, till exempel behöver inte körkortet då bli så dyrt eftersom du kan träna så mycket och ofta som tillfälle ges. Då kostar det ju inte heller mer än vad bensinen gör. Även om man kör privat är det dock smart att ta någon lektion på en trafikskola för att se om det är något du ska träna extra på.

Handledarkurs ger dig lov att köra privat

Det är ju också som så, att du får inte lov att övningsköra privat om du inte har gått en handledarkurs. Den måste både du och din handledare gå för att få övningsköra. Globens Trafikskola har handledarkurser som man kan gå. Det är att föredra att gå till en seriös och bra trafikskola. På handledarkursen går ni igenom allt ni behöver veta för att ha en säker övningskörning framför er. Det ska vara roligt att köra och med rätt hjälp kommer du bli en säker och trygg förare på våra vägar.