Kategorier
Däck

Hitta din däckverkstad i Jönköping

Den årligt återkommande frågan handlar ofta om när man ska byta till vinterdäck i Jönköping. Det är nog en fråga som uppkommer oavsett hur många år som gått sedan du tog ditt körkort.

Plötsligt kommer det snö och då kanske du står där med sommardäck på bilen. Så när är det egentligen dags att byta till vinterdäck? Och vilka vinterdäck är de bästa? På en däckverkstad i Jönköping har man svaret på det och mycket annat som har med däckbyten att göra. På samma verkstad kan du även få hjälp att byta dina däck och glida därifrån med de nya vinterdäcken eller de nya sommardäcken. Vilket det blir beror förstås på årstiden. De månader då du bör ha bytt dina däck rör sig om november och april. Vilka exakta datum som är aktuella beror på sådant som om det råder vinterväglag eller ej.

Snabbt och lätt med däckbyte

Att anlita en verkstad för att göra ditt däckbyte är ingen dum idé alls. Där kommer de ha alla svar du behöver när det gäller bilar och regler runt sommar- och vinterdäck. Det är bara att fråga så friskar de upp ditt minne. När det gäller däck finns det så många olika modeller och märken att det är mer eller mindre omöjligt för en lekman att avgöra vilka som är bäst. Återigen brukar fackmännen ha koll på det. Du kan också vända dig till en importör som levererar däck runtom i landet för att få klara besked.