Kategorier
Utbildning

Teoriprov för dig ett steg närmare körkortet

Teoriprov är något alla måste avlägga som vill ta körkort av något slag. När du klarar av det och tagit flera lektioner kan du börja fundera på att köra upp.

När du gör ett teoriprov har du 50 minuter på dig att skriva det. Du ska svara på en hel del frågor. Fem utav dem är testfrågor och de resterande 65 frågorna är de som räknas. Du kan alltså inte få mer än maximalt 65 rätt även om du skulle klara alla testfrågorna också.

Men det gör ingenting. Det räcker nämligen med att du svarar rätt på 52 stycken av alla dessa frågor du får för att du ska bli godkänd på ett teoriprov. Vill du testa dig själv lite innan kan du alltid göra förra årets tester på nätet. Det kan hjälpa dig att plugga så du kan allting till ditt eget teoriprov.

Ett teoriprov kan göra många människor nervösa

Det finns otroligt många körkortsfrågor. Även de som redan har körkort kan gå in på Trafikverkets hemsida och friska upp minnet med några av de frågor som finns där. Det är så lätt att glömma de där frågorna som man inte ställts inför på flera år. Vissa av dem är verkligen viktiga att kunna.

Egentligen är det alltid viktigt att kunna svaren på alla frågor som ställs i ett teoriprov. Men just när du sitter där kan nerverna spela en stor roll i hur du svarar och vad du minns från allt pluggande och tragglande.