Kategorier
Bilskrot

Bilskrot i Södertälje tar hand om din rishög

Vissa bilar är alldeles för risiga för att åka runt i trafiken. Känns din bil igen på den beskrivningen är det dags att ta en tur till en bilskrot i Södertälje.

Du som precis fått ett negativt besked från bilbesiktningen har ett och annat att tänka på. Är det värt att fixa till alla fel på din gamla kärra, eller är det helt enkelt dags att köra den direkt till en bilskrot? Södertälje har flera firmor för bildemontering som med glädje tar över din rishög.

Tiden då en bilskrot såg ut som en soptipp eller som Skrot-Nisses skrotupplag är förbi. Dagens bildemonteringsfirmor är moderna anläggningar. Här genomförs bildemontering enligt konstens alla regler, med fokus på både miljö och ekonomi. Många gånger kan bilskroten faktiskt vara det allra miljövänligaste alternativet för en gammal bil.

Bilskrot ett miljövänligt alternativ i Södertälje

En bilskrot ser nämligen till att sortera alla bilens delar på ett korrekt sätt. De delar som kan återvinnas återvinns, och resten tas om hand på ett genomtänkt och miljövänligt sätt. En gammal omodern bil skrotas med fördel, med tanke på den dåliga miljöpåverkan den har ute i trafiken.

Så för dig som tvekar inför om det är värt att köra varvet runt med gamla Bettan ett år till, tänk på alla avgaser och oljeläckor miljön slipper om du helt enkelt bara ger upp och kör Bettan till skroten. Miljön på vår jord kommer att tacka dig, liksom din plånbok. Att laga en krånglande bil är en dyr affär.